Kabát szövetek - Gyapjú és viszkóz szövetek - 66 termék

A gyapjúszövetek tulajdonságairól röviden

gyapjúszövetekA ruhakészítéshez használt textilek egyik kiemelkedő képviselője a gyapjúszövet. A gyapjú természetes anyag, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor tartós  is. A szálszerkezete lehetővé teszi, hogy sok levegőt tartson meg, ezáltal nagyon jó hőszigetelő válik belőle. Téli öltözethez kiváló választás. Ebből az anyagból minőségi, tartós és nem utolsó sorban szép ruhákat lehet készíteni és megfelelő kezelés mellett sokáig lehet hordani is azokat. A gyapjúszöveteket nem szabad összetéveszteni a gyapjúval, ugyanis, nem ugyanaz a kettő. Az előbbiben csupán gyapjúszálak vannak, de az utóbbi csakis gyapjúból áll, illetve alapanyagként használják fel.

A gyapjúszövetek több fajtáját is meg lehet különböztetni, amiket akár tapintás alapján is be lehet azonosítani, mivel a gyapjúnak jellegzetesen puha, finom tapintása van. A gyapjút is tartalmazó szövetek között változatos kínálatot találunk. Ide tartozik például a tweed, amit kabátok, zakók, kosztümök elkészítéséhez használnak. Itt van még a börberi, a buklé, a doudlé, a lóden, a posztó is. Ezekből a gyapjúszövetekből szép és meleg kabátok, zakók, elegáns blézerek készülhetnek, de ruhaanyagnak is kiválóak bizonyos típusaik.

A gyapjú nehezen kezelhető anyag, de a megfelelő anyagokkal keverve és a modern kezeléseknek köszönhetően kiküszöbölhető a nemezelődésre való hajlama vagy a nyúlékonysága. Sőt, a modern, gyapjút tartalmazó anagok már mosógépben is moshatóak. Ilyen felső kategóriájú gyapjúszövetből prémium kategóriájú ruhadarabok készíthetőek, amik saját értékkel is bírnak.

Méteráru üzletünkben kiváló minőségű és változatos fajtájú textileket talál, amiket lakástextilként vagy ruhaanyagként is fel tud használni. Kínálatunkban gyapjúszövetek is megtalálhatóak szintén magas minőségben. Vásároljon online, kedvező árfekvésben a termékeinkből, és szerezze be kényelmesen az új ruhadarabjai anyagait! Mindenben segítünk ügyfeleinknek, ha felkeresnek minket a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és kapcsolatba lépnek kollégáinkkal!